QBHC en DNC

Quality Based Health Care is een geïntegreerd concept van verlenen van ziekenhuiszorg. De gedachte is dat kwaliteit het sturend principe wordt. Daarop worden IT, infrastructuur, HRM, Marketing en communicatie allen afgestemd. Bij de meeste ziekenhuizen zijn deze zaken onvoldoende in hun samenhang bezien, waardoor steeds foute beslissingen worden genomen.

Omdat de vakkennis die zo’n concept vooronderstelt niet in een persoon te verenigen valt is Oscar Lopes Cardozo een samenwerkingsverband onder de naam De Nieuwe Club, aangegaan met:

Guru Manja

Zeer ervaren in grootschalige IT systemen (o.a. Rabobank) en financiering en strategische planning.

Colette Niemeijer

Architect, onlangs gepromoveerd op de toegevoegde waarde van de architectuur op de kwaliteit en efficiency in de ziekenhuis bouw. Deskundig op het gebied van grootschalige infrastructurele projecten.

Richard Engelaar

Grote ervaring in het voor elkaar krijgen van verander processen. Kan mensen beter laten samenwerken en tot resultaat laten komen. Met name veel ervaring in het beter laten samenwerken van zorg professionals.

Gezamenlijk hebben zij een businessplan opgesteld om een ziekenhuis in twee jaar tijd om te vormen tot een winstgevende, kwaliteit gedreven organisatie.